Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Irmik helvasi of halvah sooji semolina halvah


  • Ingredienten:
150 gr boter ongezouten,
450 gr griesmeel,
225 gr gehakte amandelen,
8 dl melk,
200 gr lichtbruine basterd,
halve tl kardamom,
150 gr rozijnen,
100 gr ongezoete kokosnoot vlokken.
Garnering:
100 gr ongezoete kokosnoot vlokken, of
100 gr maanzaad
  • Beschrijving:
Smelt in een zware steelpan de boter over lage hitte zodat het niet bruin wordt. Roer er het griesmeel en noten door en laat dit licht roosteren en voeg dan de kokosnoot toe. Schenk in een afzonderlijke pan de melk, suiker, kardemom en rozijnen. Breng aan de kook, temper dan de hitte neer en sudder voor 5 minuten. Giet deze siroop in de pan met het griesmeel en roer het grondig door elkaar. Roer constant voor enkele minuten tot de siroop geabsorbeerd is.De halvah kan warm worden opgediend zoals een pudding. Het kan ook wat langer gekookt worden tot het meer indikt. Neem het dan van het vuur, leg er een deksel op, pak de pan in een doek en laat het een half uur staan. Schep de Halvah op een platte schaal, strijk het glad en snijd het in stukken.

Reacties op Irmik helvasi of halvah sooji semolina halvah

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: