Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Hummusrolletjes met zongedroogde tomaten


  • Ingredienten:
1 wit casinobrood ongesneden, 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 225 g), 2-3 tenen knoflook, 1 citroen, 1 eetlepel tahin (sesampasta) of pindakaas en 1 eetlepel sesamolie, 3-4 eetlepels olijfolie, zout, 1 potje (zon)gedroogde tomaten op olie, verse basilicum of peterselie.
  • Beschrijving:
Snijd het witbrood in de lengte in 5-6 lange plakken. Snijd de korstjes rondom er vanaf. Leg de broodplakken stuk voor stuk op een snijplank en rol ze met een deegroller wat platter. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Maak de knoflooktenen schoon. Pers de citroen uit. Meng kikkererwten, knoflooktenen, tahin in de kom van de foodprocessor of de beker van de staafmixer en hak het tot een fijne puree (of gebruik een roerzeef). Roer het citroensap en de olijfolie erbij. Roer er eventueel nog wat kikkererwtennat door als het mengsel te dik is. Voeg naar smaak wat zout toe. Snijd de tomaten in smalle reepjes. Snijd de basilicum eveneens in reepjes of hak de peterselie fijn.Bestrijk de broodplakken stuk voor stuk met een deel van de hummus. Leg aan een korte kant over de hele breedte reepjes gedroogde tomaat. Strooi een stukje verder op een deel van de broodreep basilicum of peterselie. Rol de reep in de lengte, beginnend bij het met tomaat belegde deel, strak op. Verpak elk rolletje strak in vershoudfolie. Beleg zo alle broodrepen, rol ze op en verpak ze. Leg de broodrolletjes tot gebruik in de koelkast. Snijd de rolletjes vlak voor het serveren in ca. 1 cm dikke plakjes en schik ze dakpansgewijs op een serveerschaal.

Reacties op Hummusrolletjes met zongedroogde tomaten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: