Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bruschetta met tapenades pesto en nog veel meer


  • Ingredienten:
1 Turks of Marokkaans brood of een groot stokbrood of ciabattabrood, olijfolie (extra vergine), tapenade van groene olijven, tapenade van zwarte olijven, groene pesto, rode pesto, ansjovisjes uit blik, plakken tomaat, plakken mozzarella, plakken rauwe ham, geroosterde pijnboompitten.
  • Beschrijving:
Gebruik voor het maken van bruschetta - Italiaans geroosterd brood - bij voorkeur oud brood. Dat geeft het beste resultaat. Snijd het brood in plakken van 3 cm. Snijd deze plakken weer in stukken van ca. 10 cm. lang.Besprenkel de sneetjes brood royaal met een goede olijfolie en laat de olie even intrekken. Leg de sneetjes brood op een met aluminiumfolie bedekt ovenrooster. Plaats de sneetjes onder de ovengrill en rooster ze aan beide kanten lichtbruin en knapperig. Laat ze afkoelen en bewaar ze desgewenst in een koektrommel. Besmeer de bruschetta met verschillende soorten beleg. Bijvoorbeeld met een beetje tapenade, of een likje pesto. Leg een plakje rauwe ham of een plakje tomaat en mozzarella op het brood. Of een plakje tomaat met een of meer ansjovisjes. Tapenade, pesto, ham en tomaat kunnen worden bestrooid met pijnboompitten.

Reacties op Bruschetta met tapenades pesto en nog veel meer

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: