Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Sate pasteitje


  • Ingredienten:
? 200 g Varkensvleesreepjes
? snufje zout
? snufje peper (versgemalen)
? ? theelepel suiker
? 4 plakjes bladerdeeg
? ? eetlepel ketjap manis
? ? eetlepel sesamzaad
? 1 theelepel citroensap
? 2 eetlepels pindakaas
? 35 g boter
? 1 dl melk
? 1 ei (losgeklopt)
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 200?C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verhit 25 g boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag
en bak hierin de Varkensvleesreepjes
in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de melk, pindakaas,
ketjap en suiker aan het vlees toe
en breng deze al roerende aan de kook
tot een gebonden satesaus.
Voeg tenslotte citroensap toe
en breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel het satemengsel over een groot bord
en laat deze ca. 15 minuten afkoelen .Vet een bakplaat in met 10 g boter.
Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
Verdeel het satemengsel over 4 plakjes bladerdeeg,
dek het satemengsel af met de andere plakjes bladerdeeg
en druk de deegranden goed dicht.
Bestrijk de bovenzijde van het
bladerdeeg met losgeklopt ei
en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes .
Bak de broodjes op de bakplaat
in het midden van de oven in
ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Reacties op Sate pasteitje

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: