Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Appelabrikozennotenflappen


  • Ingredienten:
50 g rozijnen
3 eetlepels rum
1 pakje (roomboter)bladerdeeg (diepvries)
500 g zoetzure appels
150 g gedroogde abrikozen
2 eetl. bloem, maizena of custardpoeder
1 eetl. kaneelpoeder
1 ei
100 g suiker50 gr. gehakte hazelnoten
  • Beschrijving:
Week de rozijnen in de rum. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze naast elkaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de abrikozen kleiner. Meng appel, abrikozen, rozijnen, bloem, gehakte hazelnoten en kaneelpoeder.Leg op elk deeglapje 3 eetlepels appel-abrikozenmengsel. Vouw de deeglapjes diagonaal dubbel. Plak de deegranden vast met water en druk er kartels in met een vork. Leg de deegflappen naast elkaar op de bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en strooi er suiker over. Bak ze iets onder het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Reacties op Appelabrikozennotenflappen

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: