Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Champignonhoedjes gevuld met chorizo


  • Ingredienten:
* 20 kastanjechampignons * 1/4 rode paprika * 50 gr. chorizo (stukje) * 1/4 zakje verse peterselie * 1 theelepel bouillonpoeder * 1/2 eetlepel (olijf)olie * 2 eetlepels paneermeel * 3 eetlepels medium dry sherry * lage vaste ovenschaal met een inhoud van ca. 1 liter
  • Beschrijving:
De oven voorverwarmen op 200?C of gasoven stand 4. De champignons schoonvegen en de steeltjes uit de hoedjes draaien. De paprika schoonmaken en wassen. De champignonsteeltjes, de paprika en de chorizo heel fijn hakken. In een kopje de peterselie fijnknippen. In een kommetje de bouillonpoeder oplossen in 3 eetlepels heet water.
In een koekenpan de olie verhitten. De chorizo ca. 2 minuten zachtjes laten bakken. De champignonsteeltjes en de paprika ca. 3 minuten laten meebakken, het vocht iets laten verdampen. De peterselie erdoor scheppen.
De champignonhoedjes vullen met het chorizomengsel. Voorzichtig aandrukken. De champignonhoedjes naast elkaar in de ovenschaal zetten. Het paneermeel erover strooien. De bouillon en de sherry ertussen schenken.
In het midden van de oven de champignonhoedjes in ca. 15 a 20 minuten bruin en gaar bakken. De champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.

Reacties op Champignonhoedjes gevuld met chorizo

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: