Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bitterballen en dan gewoon is zelf gemaakt


  • Ingredienten:
250 gr fijngesneden mals gekookt rundvlees 75 gr boter 100 gr bloem 2 eierdooiers 1 dl room 3 tl selderijzout 5 dl vleesbouillon cayennepeper, nootmuskaat paneermeel4 gr gelatine
  • Beschrijving:
Verhit het frituur op 180 gradenSmelt de boter en roer er de bloem door tot een roux, voeg langzaam de bouillon er bij en flink laten koken. Week de gelatine en knijp het water er uit en roer dit door de saus. Doe citroensap en de kruiden er bij. Voeg het vlees fijngesneden er aan toe. Breng het aan de kook en direct van het vuur nemen. Meng de eidooiers met der oom, roer nu het eiroommengsel onder de vulling. Beolie een bakplaat en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast. De volgende dag of een paar uur later!!! Klop het eiwit los met wat olie. Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes rol het in het eiwit en vervolgens door de paneermeel. Bak de bitterbalen in ca 5 minuten

Reacties op Bitterballen en dan gewoon is zelf gemaakt

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: