Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gambatempura met sojasaus


  • Ingredienten:
3 dl. bier, pils
2 el. bosuien, in ringetjes
20 gamba's
1 el. gember, op siroop
6 el. ketjap
Frituur-olie
1 el. sesamzaad, geroosterd
Sla, gemengde
6 el. sojasaus, Japanse
1 el. suiker
150 gr. tempurabloem
  • Beschrijving:
Van de gember op siroop wordt alleen de gembersiroop gebruikt.

Zet de frituurpan alvast aan op 190 graden Celsius, zodat deze goed heet kan worden. Meng de Japanse sojasaus, ketjap, geroosterde sesamzaadjes, fijngesneden lente-uitjes, suiker en de gembersiroop tot een sausje.

Pel de gamba's, maar laat het onderste stukje van de staart zitten. Maak een beslag van het tempurameel en het bier.

Haal de gamba's door het beslag en frituur de gamba's in hete olie goudbruin (met 5 gamba's tegelijk gedurende 2-3 minuten). Garneer de borden met wat gemengde sla en serveer de saus bij de gamba-tempura.

Reacties op Gambatempura met sojasaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: