Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Pittig gevulde artisjokken


  • Ingredienten:
5 eetlepels plus 4 theelepels olijfolie ,
2 grote uien,
een bosje verse peterselie,
4 stengels bleekselderij,
I grote teen knoflook,
70 gr grof vers broodkruim,
50 gr vers geraspte Parmezaanse kaas,
25 gr vers geraspte pecorino romano,
peper uit de molen,
zout,
1/2 theelepel gedroogde oregano,
4 grote artisjokken
  • Beschrijving:
Snijd van elke artisjok de stengel weg, zodat ze een platte onderkant krijgen spreid de bladeren en snijd het hooi weg. Was ze in koud water en laat ze uitlekken. Spreid de bladeren uit en zorg dat er in het midden ruimte komt voor de vulling.
Schil de uien en hak ze fijn. Spoel de peterselie, sla ze droog en snijd ze fijn. Pel de knoflook en leg in de knijper. Trek de draden van de bleekselderij en snij ze in heel dunne plakjes. Maal de boterhammen grof in de keukenmachine.Verhit de 5 eetlepels olie in een koekepan van 25 cm doorsnee. Voeg ui, peterselie, bleekselderij en knoflook toe en fruit ze 5-7 minuten (of tot de selderij bijna zacht is). Haal de pan van de warmtebron en roer broodkruim, de beide kaassoorten, peper, zout en oregano door het uimengsel. Verdeel de vulling in 4 porties. Spreid de bladeren van een artisjok uit, schep I driekwart van een portie vulling in het midden en een kwart tussen de bladeren. Doe hetzelfde met de andere artisjokken. Zet de artisjokken rechtop in een pan met 3-4 cm water en
I theelepel zout. Druppel 1 theelepel olie over elke artisjok. Doe het deksel op de pan en kook de artisjokken in ca. 45 minuten gaar (ze zijn gaar als een blaadje makkelijk loslaat).

Reacties op Pittig gevulde artisjokken

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: