Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Herfstsalade met pate en dadels


  • Ingredienten:
0.5 krop friseesla
0.5 krop lollo rosso sla
4 grote nieuwe aardappels
8 gedroogde dadels
2 sneetjes donker roggebrood
1 sjalotje
75 gr roompate
1 eetlepel cognac
zeezout
5 eetlepels notenolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel vloeibare honing
1 theelepel grove mosterd
  • Beschrijving:
Verwarm een frituurpan voor op 180?C.
Was de sla, maak de bladeren droog en scheur ze stukken.
Boen de aardappels schoon onder koud stromend water en schil ze dik. Dep de schillen droog.
Snijd de dadels in reepjes.
Verkruimel het roggebrood in de keukenmachine.
Pel en snipper het sjalotje.Meng de pate met de cognac. Vorm kleine patebolletjes met behulp van 2 theelepels en rol ze door de roggebroodkruimels.
Frituur de aardappelschillen in ca. 3 minuten krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zeezout.
Klop een dressing van de olie, citroensap, honing, mosterd en sjalot. Meng de dressing door de sla.
Verdeel de dadels, aardappelschillen en pateballetjes over de salade.

Reacties op Herfstsalade met pate en dadels

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: