Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Kaasscones met olijven en pijnboompitten


  • Ingredienten:
100 g ontpitte zwarte olijven
1 ui
1 teen knoflook
30 g boter
1/2 bosje peterselie
250 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 bekertje zure room
100 g grofgeraspte overjarige kaas
75 g pijnboompitten
  • Beschrijving:
De olijven droogdeppen en fijnhakken. De gesnipperde ui en knoflook uit de pers in de verhitte boter goudbruin fruiten en dan de massa iets laten afkoelen. De peterselie fijnhakken. Het bakmeel met 1 1/2 ei (van het tweede ei de helft achterhouden voor bestrijken), het boter-uimengsel en de zure room tot een soepel deeg kneden. De olijven en kaas toevoegen, het deeg nogmaals goed doorkneden en op een met bloem bestrooid werkvlak uitrollen tot een 2 1/2 cm dikke lap. Het deeg met een ronde ribbelvorm van ca. 6 cm doorsnee uitsteken, en de rondjes op de ingevette bakplaat leggen. Restjes samengekneed deeg net zo uitrollen en er scones uitsteken. De scones met losgeklopt ei bestrijken en met de pijnboompitten bestrooien. In een warme oven van 185 gr. C in 25-30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Reacties op Kaasscones met olijven en pijnboompitten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: