Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bladerdeeg met asperges en gepocheerde eieren


  • Ingredienten:
1 bos groene asperges
4 plakjes bladerdeeg
4 plakjes Serrano ham
4 (verse) eieren
  • Beschrijving:
Kook de asperges 5 minuten in een stoompan.
Verwarm de oven voor op 210 graden
Rol het bladerdeeg uit tot een rechthoek, zodat de asperges er op passen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje Serranoham en verdeel vervolgens de lauwwarme en uitgelekte asperges hierover.
Verwarm 2 liter water met 2 eetlepels azijn tot het kookpunt.
Bak het bladerdeeg met de asperges 15 minuten af in de oven.
Breek vier eitjes boven 4 schaaltjes.

Giet de eieren een voor een voorzichtig in het kokende water en laat deze 3 dan minuten koken.
Schep de eieren met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken.
Plaats de eieren op het bladerdeeg met de asperges en bestooi ze met wat zout en peper.

Reacties op Bladerdeeg met asperges en gepocheerde eieren

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: