Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Appelkaasomelet


  • Ingredienten:
2 theel. boter1 zoet-zure appel (Granny)4 theel. suikerkaneel, naar smaak4
eetl. geraspte, belegen kaas4 eieren2 theel. waterzout
  • Beschrijving:
Snij de appel middendoor, verwijder het klokhuis en snij de helften in dunne schijfjes.
Smelt de helft van de boter in een koekenpan met een doorsnee van circa 20 centimeter.
Verdeel de helft van de appel over de bodem en bak de schijfjes 1 minuut aan elke kant.
Klop intussen de eieren los met 2 theelepels suiker, het water en wat zout, en schenk de
helft van het ei over de appelschijfjes in de koekenpan.Bak hiervan een omelet.Als
het ei bijna gestold is, strooi je de helft van de kaas over de helft van de omelet.Laat
een spatel onder de helft zonder kaas glijden en klap die over de kaashelft heen.
Bestrooi de omelet met wat kaneel en suiker.Bak de tweede omelet op dezelfde manier en hou intussen de andere omelet warm, door hem op
een verwarmd bord te leggen en er losjes aluminiumfolie overheen te doen.Vervang voor de
variatie de geraspte kaas door 100 gram brie in kleine blokjes.Snij de appel in evengrote
blokjes.Smelt de boter en bak de appelblokjes tot ze doorschijnend beginnen te worden.
Vervang suiker en kaneel door peper en bak de omelet.Leg, als de omelet begint te
stollen, op een helft een mengsel van kaas en appelblokjes en klap de omelet dubbel.
Verwarm de omelet tot de kaas begint te smelten.

Reacties op Appelkaasomelet

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: