Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Boschampignon kroketten


  • Ingredienten:
75 gr boter
100gr bloem
4 gr gelatine
2 eidooiers
1 dl room
2 koffielepels selderzout
5 dl groenten bouillon
mespuntje cayennepeper,peper,zout,muskaatnoot
250 gr fijngesneden boschampignons
  • Beschrijving:
GROENTEN BOUILLION

BENODIGDHEDEN:

1 grote ui
2 wortels
1 selder
2 laurierblad
1 takje tijm
2 dl witte wijn
3 l water
1 klontje boter


WERKWIJZE:
1:Maak de groenten schoon en snijd ze heel fijn
2:stoof deze groenten in een klontje boter, doe de laurier en de tijm er bij
3:als ook de wijn en het water breng dit op het kookpunt en laat het enkele uren zachtjes trekken en doe de bouillon door een fijne zeef.1:smelt de boter en roer er de bloem er onder tot een roux, bevochtigen met de bouillon en flink laten door koken.
2:Week de gelatine in lauw water en knijp het water er uit en roer dit onder de saus.
Daar bij komt de kruiden.
3:voeg de fijngesneden boschampignons in een weinig boter aangestoofd aan toe, breng het aan de kook en direct van het vuur nemen.
4:Meng de eidooiers met de room, roer nu het eiroommengsel onder de vulling.
5:oliet een bakplaat in en giet het mengsel er op, en laat dit enkele uren rusten in de koelkast.

De volgende dag of een paar uren nadien:

1:Klop het eiwit los met wat olie of wat azijn.

2:Snij het opgesteven mengsel in kleine stukjes, rol het in het eiwit en vervolgens
Door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.

3:Verhit de frituur olie tot op 175?C en bak de kroketten gedurende 5 minuten.
Kleine kroketjes zijn goed van zodra ze op de olie gaan drijven.

Reacties op Boschampignon kroketten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: