Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Auberginekaasbeignets


  • Ingredienten:
1 grote aubergine van +/- 350 g, 150-200 g pittige goed smeltende kaas bijvoorbeeld Cabrales, Fourme of Danish Blue, 100 g bloem gemengd met zout en peper, 2 eieren goed losgeklopt met een vork, 5 dl vergine olijfolie, zonnenbloemo- of druivenpittenolie omte bakken, 250 g rijpe rode tomaten grof gesneden, 2 el chiliolie of olijfolie germengd met 1/2 tl tabasco, 4 tl rodewijnazijn of sherryazijn, 12 verse basilicumblaadjes, zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Beschrijving:
Snijd de aubergine met een scherp gekarteld mes diagonaal in 18-24 plakjes van +/- 5 mm dik. Snijd de plakjes kaad zo bij dat, als ze opo een plak aubergine liggen er een rand van 1 cm rondom open blijft. leg de kaasplakjes steeds tussen 2 plakjes aubergine. Steek de aubergineplakketjes stees aan twee zijden met een coctailprikker dicht. Strooi de bloem op een bord. Schenk het geklopte ei in een ondiepe schaal. Doop de auberginepakketjes eerst in de bloem, daarna in het ei en vervolgens weer in de bloem, zodat ze met een laagje zijn bedekt.Doe intussen voor de salsa de tomaten, chiliolie, azijn, basilicumblaadjes, zout en peper in een keukenmachine. Pureer de ingredienten tot een grof mengselVul een wol voor 1/3 met olie, of vul een electrische frituurpan volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de olie tot 190 graden, of tot een stukje brood van 1 cm in +/- 30 sec. bruin is. Laat de auberginepakketjes per drie tegelijk in de oli glijden en bak ze 2-3 min. aan de ene kant. Keer ze om met een tang en ban de andere kant in 1-2 min. goudbruin en knapperig, terwijl de kaas binnenin begint te smelten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bereid intussen de overige pakketjes op dezelfde manier

Reacties op Auberginekaasbeignets

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: