Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gehaktballetjes in biersaus


  • Ingredienten:
- 2 sneetjes oud witbrood;
- 4 eetl. melk;
- 1 ei;
- 500 gram gehakt (h.o.h.);
- nootmuskaat;
- 4 eetl. paneermeel;
- 25 gram boter;
- 1 zakje fijne soepgroenten ( 150 gram);
- 1/2 flesje witbier (bv. Wieckse Witte);
- 200 ml. kookroom;
- 1 eetl. scherpe mosterd;
- aluminiumfolie
  • Beschrijving:
- Brood ontkorsten, in stukken snijden en in de melk weken.
- In een kom brood en ei door het gehakt kneden.
- Gehakt kruiden met een mespunt nootmuskaat, zout en peper en er 20-24 balletjes van draaien.
- Paneermeel op een plat bord strooien en de gehaktballetjes erdoor rollen- In een koekenpan de boter verhitten en de gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruin bakken.
- Het vuur laag zetten en de gehaktballetjes in 10-15 minuten gaarbakken, af en toe keren.
- Gehaktballetjes op een warme schaal scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
- Overtollig braadvet uit de pan scheppen en de soepgroenten in het achtergebleven braadvet ca. 5 minuten bakken.
- Bier, kookroom en mosterd door de groenten roeren en de saus op hoog vuur in 1-2 minuten inkoken en op smaak brengen met zout en peper.
- Saus over de gehaktballetjes scheppen en wat cocktailprikkers in de balletjes steken.

Reacties op Gehaktballetjes in biersaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: