Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Garnalenrijsthapjes


  • Ingredienten:
1 teentje knoflook1/2 eetl. boter125 gr. risottorijst1 dl. droge, witte wijn
2 1/2 dl. groentebouillon25 gr. zongedroogde tomaten50 gr. roze garnalen25 gr.
geraspte, belegen kaas1/2 bosje basilicumzoutversgemalen peper2 losgeklopte
eieren2 eetl. bloempaneermeelolie om in te frituren
  • Beschrijving:
Pel de knoflook en hak het fijn.Verhit de boter en bak hierin, op matig vuur, het teentje
knoflook tot het glazig is.Laat het niet bruin worden, want dan smaakt alles bitter.
Voeg er de risottorijst aan toe en roer tot de rijst glanst.Blus het af met de wijn en
laat de wijn verdampen.Voeg er nu in gedeelten de groentebouillon aan toe.Hak de
zongedroogde tomaatjes en de garnalen fijn.Haal na circa 20 minuten de risotto van het vuur en roer er de geraspte kaas, de garnalen en
de stukjes tomaat doorheen.Was de basilicum, snijd de blaadjes in hele dunne reepjes en
roer ze ook door de rijst.Breng de rijst op smaak met zout en peper.Roer 1/4 van het
losgeklopte ei, de bloem en 1 1/2 eetlepel paneermeel door de risotto, tot je een stevig
mengsel hebt.Vorm hiervan, met de hand of 2 lepels, 16 balletjes.Haal de balletjes
door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel.Verhit de olie tot circa 190 graden
en frituur de balletjes in circa 2 minuten goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Reacties op Garnalenrijsthapjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: