Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Hamragout in pasteitjes


  • Ingredienten:
8 mini-pasteibakjes
20 gram boter
200 gram gekookte ham blokjes
1 eetlepel zeer fijn gesneden ui
35 gram bloem
1 dl. bouillon
1 eetl. doperwtjes
1 dl. slagroom
peper
snufje kerriepoeder
aromat
gesnipperde peterselie
  • Beschrijving:
Zet de lege pasteibakjes in een warme oven, ca. 80?C.
Verwarm de boter in een hapjespan
en bak ham en uitjes samen tot er kleur op komt.
Roer er vervolgens de bloem door.
Zet de pan 2 minuten van het vuur,
zodat de bloem goed gaar wordt.
Daarna gaat de bouillon erbij.
Al roerend aan de kook brengen
tot er een dikke saus ontstaat.
Breng die op smaak met peper,
kerriepoeder en wat aroma.
Schep de doperwtjes erdoor.
Op het laatst gaat de slagroom erbij.Vul de bakjes heel royaal en strooi
er de gesnipperde peterselie op.
Serveer 2 pasteitjes per persoon.

Reacties op Hamragout in pasteitjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: