Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Ciabattabroodjes met gesmoorde komkommer en ham


  • Ingredienten:
1 komkommer ,3 bosuitjes,6 grote basilicumblaadjes ,teentje knoflook ,2.5 eetl. olijfolie ,Spaanse peper ,zout,4 dikke plakken gekookte ham(250 gram)ciabattabroodjes
  • Beschrijving:
Boen 1 komkommer onder stromend koud water schoon.
Verwijder de uiteinden, en snijd hem overlangs door.
Neem de zaadlijsten uit beide helften weg.(dit gaat het beste
met een rond aardappeluitstekertje).
Snijd elke helft nogmaals in de lengte door.
Snijd de komkommer daarna in stukjes van circa 2 cm.
Snipper 3 bosuitjes.
Snijd het vruchtvlees in uiterst smalle reepjes(draadjes).
Snijd 6 grote basilicumblaadjes eveneens in uiterste smalle
reepjes.
Pers 1 teentje knoflook uit.
Maak 2.5 eetl. olijfolie warm in een pan met dikke bodem.
Voeg de komkommer, bosuitjes, Spaanse peper en de knoflook
toe.
Strooi een beetje zout erover.
Schep alles enkele malen om.
Leg het deksel op de pan en laat de komkommer in 12 minuten
zachtjes gaar smoren.
Laat alles even op een zeef uitlekken.
Hak intussen circa 4 dikke plakken gekookte ham(250 gram) tot
grove kruimels.
Snijd 6, eventueel in eigen oven afgebakken, ciabattabroodjes
open en verdeel het komkommermengsel over de onderste helften.
Strooi de fijngesneden basilicum en daarna de tot kruimels
gehakte ham er over.
Klap de broodjes daarna dicht en dien ze zo warm mogelijk op.

Reacties op Ciabattabroodjes met gesmoorde komkommer en ham

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: