Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gefrituurd auberginebrood met korianderyoghurt


  • Ingredienten:
* 15 takjes koriander * 10 korianderzaadjes * 11/2 dl Griekse of Turkse yoghurt * zout * peper * 1/2 aubergine * 3 eetlepels paneermeel * 1 teentje knoflook * 1/2 rode peper * 1 theelepel gedroogd bonenkruid * 1 ei * 1/4 Turks brood * 11/2 dl olijfolie *
  • Beschrijving:
Snij de koriandertakjes grof en doe ze samen met 2 eetlepels water in een kleine pan. Breng aan de kook en laat het nog 1 minuut op laag vuur zachtjes doorkoken. Pureer de koriander met het kookvocht en de korianderzaadjes met de staafmixer of in de keukenmachine en voeg dan langzaam de yoghurt toe. Laat de yoghurt in de koelkast koud worden en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Snij de aubergine in grove stukken en pureer deze samen met het paneermeel, knoflook, rode peper en het bonenkruid met de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg het ei en zout toe en pureer nogmaals. Snij het Turks brood in plakken en bestrijk elke plak aan beide kanten met het auberginemengsel. Verhit een laag olijfolie in een koekenpan en bak er aan beide kanten de broodplakken mooi goudbruin in. Serveer het auberginebrood direct en geef er de korianderyoghurt bij om in te dippen.

Reacties op Gefrituurd auberginebrood met korianderyoghurt

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: