Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Crostini met wildpate


  • Ingredienten:
3 sjalotjes,gesnipperd-1 theel. gedroogde italiaanse kruiden-1/2 theel. koekkruiden-50 ml. cognac-400 gr. wildpoelet-100 gr. vetspek, in blokjes-15 gr. boter-75 gr. gemengde paddestoelen, in plakjes-1 eidooier-75 ml. slagroom-zout en versgemalen zwarte peper-100 gr ontbijtspek, in plakjes-1 klein stokbrood-2 a 3 eetl. olijfolie extra vierge-50 gr. rucola-6 gevulde groene olijven met piment, in plakjes
  • Beschrijving:
Meng de helft van de sjalot met de italiaanse kruiden, koekkruiden en de cognac en schep de poelet en het vetspek erdoor. Laat het vlees afgedekt 4 a 8 uur marineren.Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de rest van de sjalot zachtjes aan. Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur in 3-4 min. bruin, laat het vocht verdampen.Hak het vleesmengsel met de marinade in de keukenmachine met behulp van de pulseknop fijner. Meng de eidooier en slagroom met 2 theel. zout en peper naar smaak door het vlees. Schep tot slot het paddestoelenmengsel erdoor.Bekleed de patevorm of de cakevorm met plakjes ontbijtspek en schep het vleesmengsel erin. Leg ook op de bovenkant plakjes spek en dek het geheel af met een deksel of aluminiumfolie. Zet de vorm in een braadslee en schenk er kokend water intot 2 cm. onder de rand van de vorm. Schuif de braadslee in de oven en laat de pate in 1-1,5 uur gaar worden.Neem de pate uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Laat de pate minstens een dag op smaak komen in de koelkast.Snij het brood in lange schuine plakken en rooster deze onder de grill goudbruin. Besprenkel ze met wat olie en verdeel de rucola erover. Leg op elk broodje een plakje pate en garneer met de olijfplakjes.

Reacties op Crostini met wildpate

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: