Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Artisjokken met vinaigrette


  • Ingredienten:
4 artisjokken
citroensap
zout
Voor de vinaigrette:
1 sjalotje
3 eetlepels witte wijnazijn
zout, peper
mespunt suiker
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 tomaat
  • Beschrijving:
Artisjokken wassen en goed uitslaan. De onderste harde bladeren eraf plukken. De steel en ongeveer een kwart van de bovenkant afsnijden. Met een scherpe keukenschaar alle overige blaadjes recht afknippen.
De artisjokken in een pan met water en veel citroensap dompelen zodat ze niet bruin worden.
In een ruime pan ongeveer 2 liter water met zout aan de kook brengen. De artisjokken uit het citroensap halen en in de pan doen. Laat ze op laag vuur ongeveer 30 minuten koken.Controleer of de artisjokken gaar zijn door met een houten prikker in de bodem te prikken. De artisjokken zijn gaar als de bodem zacht is. De artisjokken uit het kooknat nemen en ze met de bodem naar boven in een vergiet of zeef laten uitlekken.
De vinaigrette: het sjalotje pellen en zeer fijnsnijden of raspen. Vermengen met azijn, zout, peper, suiker, olie en de peterselie.
De tomaat inkerven met een scherp mes, dan ongeveer 20 seconden in heet water dompelen. De huid verwijderen en in vieren snijden. De harde kern en het zaad verwijderen. Het vruchtvlees in kleine stukje snijden en door de vinaigrette roeren.

Reacties op Artisjokken met vinaigrette

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: