Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gevulde eieren met tomaat en ansjovis


  • Ingredienten:
6 gekookte eieren
2 tomaten
4 ansjovisfilets
100 g. zachte boter
3 eetlepels ongezoete room
1/2 eetlepel citroensap
versgemalen witte peper
zout
1 eetlepel gehakte peterselie

Voor de garnering:

toefjes peterselie en reepjes paprika
1 bakje tuinkers
  • Beschrijving:
Halveer de gekookte eieren en haal het eigeel er uit. Prak de ansjovisfilets tot ze heel fijn zijn. Was de eiwithelften en laat ze omgekeerd drogen op keukenpapier. Roer de boter glad en luchtig en wrijf de eigelen door een zeef. Meng de eigelen met de boter en voeg geleidelijk de room, fijngeprakte ansjovis en citroensap er aan toe. Breng dit indien nodig op smaak met versgemalen peper en zout.( Denk eraan: ansjovis is vaak al erg zout!!). Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in stukjes ( zonder de zaadjes). Voeg dan de fijngesneden tomaatstukjes en de peterselie bij de eigelen die zijn vermengd met de boter en de andere ingredienten. Doe de massa in een spuitzak met een gekarteld spuitje en spuit de eimassa in de eiwithelften. Zet ze op een schaal bedekt met keukenpapier, dek ze af met plastic folie en laat dit in de koelkast ongeveer 1 uur opstijven.Garneer ze met de toefjes peterselie en de reepjes paprika. Zet per persoon 3 eihelften op een bedje van tuinkers en serveer eventueel met verse toast.

Reacties op Gevulde eieren met tomaat en ansjovis

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: