Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Avocadopistachepate met kruidentoast


  • Ingredienten:
1 1/2 kopje geprakte avocado - 125 gram roomkaas - 2 groene uien - 1 teentje knoflook - 1 theelepel citroensap - 1/4 theelepel chilipoeder - 2 eetlepels fijn gehakte pistachenoten - 1 theelepel fijn gehakte peterselie - Voor de kruidentoast : 2 grote pitabroden - 40 gram gesmolten boter - 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn - 1/2 theelepel gedroogde basilicum - 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • Beschrijving:
Hak de uien fijn. Plet de knoflook. Maak de kruidentoast : Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pitabroden horizontaal door midden en besmeer de snijkanten met boter. Meng de kruiden en bestrooi de pitabroden ermee. Leg de pitabroden op een bakplaat en bak ze 10 minuten in de oven tot ze lichtbruin en krokant zijn. Laat ze afkoelen. Breek elk stuk pitabrood in zes stukken.Pureer de avocado's. kaas, uien, knoflook, sap en chilipoeder fijn. Bekleed twee vormpjes met een inhoud van 250 ml met huishoudfolie. Strooi op de bodem van elk vormpje een laagje pistachenoten. Schep daarop het avocadomengsel. Dek het af en zet het 3 uur in de ijskast. Stort de pate uit de vormpjes, bestrooi ze met peterselie en serveer ze met de kruidentoast.

Reacties op Avocadopistachepate met kruidentoast

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: