Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Omas croquetten


  • Ingredienten:
1 kilo magere poulet
peper
zout
foelie
ui
prei
knoflook
selderij
peterselie
bloem
  • Beschrijving:
1 kilo magere poulet; daarvan lekkere bouillon laten trekken, met peper,zout, foelie en ui erin. Het vleesch moet moddergaar zijn. Daarna vleesch fijn snijden(of door de molen)
In een apart pannetje een fijn gesneden prei, een half bosje peterselie en een half bosje selderij fijn snipperen.
En uitje en een teentje knoflook eerst in wat olie fruiten, daarna de groentetjes erbij fruiten en met deksel op het pannetje en wat toegevoegde Maggi een minuut of vijf op een
laag pitje laten doorsudderen.
Neem nu een ruime pan. Doe daarin wat olie waarop je flink uienpoeder strooit. Daarin flink wat bloem laten meefruiten, totdat de bloem wat korrelig wordt. Flink roeren.
Daarna scheuten bouillon toevoegen, en Maggi. Flink blijven roeren. Het moet een dikke bal worden. Roer daardoor stuk voor stuk twee eierdooiers. Peper, zout, noot en
wat selderijzout toevoegen.
Doe nu de groenteprut erbij en daarna het fijngehakte vleesch. Het geheel stevig door blijven roeren, op een laag pitje eerst, totdat de dikke bal van de bodem loslaat.
Als het te stijf is kan je nog wat bouillon toevoegen. Dan mag het vuur wat hoger. Alles in een schaal koud laten worden.
Dan croquetten vormen, klein en/of groot. Deze eerst door paneermeel, met een snufje zout vermengd, halen. Daarna door het met wat olie losgeklopte eiwit.
(Je kan er eventueel nog een heel ei bijkloppen) en dan nog eens door het paneermeel.

Reacties op Omas croquetten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: