Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gevulde komkommerschijfjes met zalmmousse


  • Ingredienten:
3/4 komkommer, rode zalm uit een groot blik, zure room, peper en zout, paprikapoeder, limoen, kappertjes, tabasco, takje dille; radijs
  • Beschrijving:
de komkommer schoon spoelen en dan met een canneleermesje over de lengte draden trekken, zodat er een kartelrand ontstaat; de komkommer in plakken van ongeveer 2 cm snijden en het zachte deel met het meloenlepeltje er uit halen; de uitgeholde schijven iets bedruppelen met limoensap; de dille in kleine takjes knippen; de rode zalm uit laten lekken; het vel verwijderen en het donkere zachte deel van de zalm net als de gratende zalm prakken en voeg 3 eetlepels zure room toe en paprikapoeder en peper en iets zout (heel weinig); gebruik de pureerstaaf om een mooie gladde massa te verkrijgen schep er zoveel zure room bij dat het stevig genoeg is om te kunnen spuiten met een spuitzak; maak de mousse verder op smaak met iets paprikapoeder en een paar druppels tabasco en iets limoensap; de mousse in de spuitzak doen en de uitgeholde komkommers hiermee vullen op een sierlijke wijze; on top komt een kappertje met wat dille en laat daarover een druppel limoen stromen; trek een klein strookje radijs met het canneleermesje en leg dat ook op de mousse

Reacties op Gevulde komkommerschijfjes met zalmmousse

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: