Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Vietnamese gehaktspiesjes met grove pindasaus


  • Ingredienten:
Voor de spiesjes:
25 g rijst
2 sjalotjes
4 tenen knoflook
500 g half om half gehakt
2 eetlepels Thaise vissaus
? eetlepel suiker
versgemalen citroenpeper of zwarte peper
Voor de pindasaus:
50 g ongezouten pinda?s
2 tenen knoflook
2 rode pepers
2 eetlepels tamarindepulp (toko) of tomatenpuree
1 eetlepel olie
1? dl kippenbouillon
4 eetlepels hoisinsaus
1-2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel suiker
1-2 eetlepels citroensap
  • Beschrijving:
Week 12 houten spiesjes een half uur in een bakje met water. Maak dan eerst de pindasaus: Wrijf de pinda?s fijn in een vijzel of maal ze fijn in de keukenmachine. Snipper de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd 1 peper in dunne reepjes. Hak de andere peper fijn. Roer de tamarinde los met 2-3 eetlepels water. Verhit de olie in een kleine pan en fruit de knoflook, fijngehakte peper en tamarinde even zachtjes aan. Voeg de bouillon, hoisinsaus, suiker en pindakaas toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met een scheutje citroensap en roer de pinda?s en peperreepjes erdoor. Laat de saus afkoelen tot lauw.
Rooster de rijstkorrels in een koekenpan goudbruin en wrijf ze in een vijzel tot een grof poeder. Snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de rijstpoeder, sjalot, knoflook, vissaus, suiker en peper naar smaak erdoorKneed het gehakt tot een homogene massa en vorm er met vochtige hand 36 kleine balletjes van. Steek de gehaktballetjes aan de spiesjes. Bestrijk de spiesjes met olie en rooster ze onder een hete grill, op een grillplaat of op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar, keer ze regelmatig.

Reacties op Vietnamese gehaktspiesjes met grove pindasaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: