Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gehaktbal surprise polpette sorpresa


  • Ingredienten:
1 kg. gehakt half om half2 tenen knoflook, fijngesneden55 gr, vers broodkruim50 gr.geraspte parmezaanse kaas1 tl gedroogde oregano1/2 tl kaneelgeraspte schil en sap van een citroen2 eieren, licht geklopt150 gr fontina6 el vergine olijfolie150 gr. gedroogd witbroodkruimzout en pepertakje verse bladpeterselie voor de garnering en kant en klare tomatensaus voor de dip.
  • Beschrijving:
Doe het gehakt, broodkruim, parmezaanse kaas, oregano, kaneel en citroenrasp in een kom bij elkaar. Roer het citroensap en de geklopte eieren erdoor, breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
Kneed het mengsel met vochtig gemaakte handen en maak er balletjes van.
Snijd de fontina in blokjes en stop in ieder gehaktballetje 1 blokje, zodat de kaas niet meer te zien is.
Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Strooi intussen het gedroogde broodkruim op een ondiep bord en rol de balletjes erdoor tot ze bedekt zijn.
Doe een paar balletjes tegelijk in de bakpan en bak ze rondom goudbruin. Doe de balletjes met een schuimspaan in een ovenvaste schaal en laat ze in 15-20 min. in een voorverwarmde oven (180 gr/gasovenstand 4) goed gaar worden. Serveer onmiddelijk met peterselie en tomatensaus

Reacties op Gehaktbal surprise polpette sorpresa

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: