Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gemarineerde artisjokharten met rode ui en olijven


  • Ingredienten:
** 2 blikjes artisjokharten (inh. 185 gram), uitgelekt
** 2 rode uien, in dunne ringen
** 100 gram groene olijven zonder pit
** 3 eetlepels fijngesneden gemengde verse tuinkruiden, zoals peterselie, bieslook, oregano, dragon en basilicum
** sap van 1 citroen
** 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
** 1 uitgeperst teentje knoflook
** zout
** versgemalen peper
  • Beschrijving:
** Artisjokharten onder koud water afspoelen en omgekeerd goed laten uitlekken.
** In vieren snijden en omscheppen met uiringen, olijven en 2 eetlepels fijngesneden kruiden.
** Citroensap, olie, knoflook, zout en peper door elkaar kloppen en saus over artisjokmengsel schenken.
** Afdekken en minstens 2 uur laten intrekken, af en toe omscheppen.** Vlak voor serveren met rest van kruiden garneren.

Reacties op Gemarineerde artisjokharten met rode ui en olijven

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: