Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Minigehaktballetjes met pindasaus


  • Ingredienten:
2 teentjes knoflook
500 g gehakt
4 eetlepels ketjap manis
sambal
2 bekertjes room (? 200 ml)
2 eetlepels (zonnebloem)olie
1 bakje pasta voor pindasaus (voor 600 ml saus)
4 eetlepels gebakken uitjes
  • Beschrijving:
- Pel en pers de teentjes knoflook.

- Meng het gehakt met de knoflook, 2 eetlepels ketjap, sambal naar smaak (1-2 theelepels) en 4 eetlepels room.

- Vorm 20 kleine balletjes van het gehakt.

- Verhit de olie in een diepe braadpan en bak hierin de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin (ca. 5 minuten).

- Verwarm ondertussen de pasta voor pindasaus met de room op een laag vuur. Voeg naar smaak wat sambal en de rest van de ketjap toe.

- Giet het vet uit de pan, voeg de pindasaus toe aan de gehaktballetjes en laat ze op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden. Geregeld keren.

- Schep de minigehaktballetjes in pindasaus op 4 warme borden. Strooi de gebakken uitjes erover.

Reacties op Minigehaktballetjes met pindasaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: