Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Kleine chinese loempia s stuks


  • Ingredienten:
loempiavellen, 3grote champignons, 50gr wortel, 100gr wittekool, 100gr tauge, 1sjalotje, 75gr gekookte ham, 75gr kipfilet, 75gr hamlap, zonnebloemolie, 1theel.suiker, 1theel.sojasaus, 1theel. medium dry sherry, enkele druppels sesamolie, 1/2theel.maizena, papje van 1eetl.maizena en 2 eetl.water, 1eiwit, ketjap-sambal, zout-peper-paprikapoeder.
  • Beschrijving:
Laat de loempiavellen 12 uur ontdooien in de koelkast. Snijd het kip, hamlap en ham in reepjes. Maak de groenten schoon en snijd alles in reepjes( de tauge alleen wassen).Meng de reepjes kip en hamlap met de suiker, sojasaus, sherry, sesamolie en een halve theel.maizena. Verhit in een braadpan of wok een bodem zonnebloemolie. Roerbak het kipmengsel tot het gaar is. Voeg de reepjes groenten en ham toe en laat alles enkele minuten zachtjes bakken. Bind het vocht met zoveel van het maizena-papje, tot het een geheel is. Maak alles op smaak met ketjap, sambal, peper, paprikapoeder en zout. Laat het mengsel afkoelen. Snijd de loempiavellen in vieren. Leg de loempiavelletjes met de punt naar beneden. Verdeel de vulling over de loempiavelletjes.(alleen op de onderste helft vulling leggen). Vouw de onderste punt over de vulling. Besmeer de rest van het loempiavelletje met eiwit. Vouw de zijkanten naar het midden. Rol de loempia verder op. Druk de loempia voorzichtig plat. Frituur de loempia's ca.2minuten aan beide kanten, tot ze bruin en knapperig zijn.

Reacties op Kleine chinese loempia s stuks

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: