Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Haring in zoetzuur


  • Ingredienten:
gezouten haring
400 cc water
200 cc azijn
300 cc ciderazijn
60 gr suiker
1 ui
peperbolletjes
thijm, laurier, piment of een ander hete kruid zoals chili,cayenne enz. volgens smaak.
  • Beschrijving:
haring volgens de zoute staat, ontzilten in water( voor haring die 3 a 4 weken gezouten was reken je 1.5 a 2 uren)
haringen voorzichtig fileren en aan de kant zetten
water warm maken en suiker laten in smelten
water laten afkoelen.
Ui pellen en in fijne schijfjes snijdensuikerwater met de andere vloeistoffen mengen en kruiden bijvoegen.
Een aarden pot nemen en de filets inschikken.De ui in ringen over strooien samen met de thijm, laurier en de peperbollletjes.Alles overgieten met de zoet-zure vloeistof en het geheel minstens 3 dagen in de koelkast bewaren.

Reacties op Haring in zoetzuur

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: