Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Aardappeltempura met olijfmayonaise


  • Ingredienten:
2 grote kruimige aardappels
voor de mayonaise:
1 eidooier
mespunt zout
75 ml olijfolie
75 ml zonnebloemolie
1 el citroensap
16 Kalamata olijven, ontpit, fijngehakt
voor het tempurabeslag:
200 g bloem
50 g maizena
1 tl zout
1 ei
200 ml ijskoud water
1 el fijngehakte verse oregano
  • Beschrijving:
Voeg het zout toe aan het eigeel. Klop met een mixer het eigeel iets dikker. Meng zonnebloem- en olijfolie. giet de olie, al kloppend, in een heel dun straaltje heel langzaam bij het eigeel tot zich een dikke, lobbige mayonaise vormt. Breng op smaak met het citroensap en roer de olijven erdoor.
Boen de aardappels schoon. Schaaf ze met een kaasschaaf in dunne plakjes. Laat 15 min. in koud water staan. Laat uitlekken en dep droog.
Verwarm de frituurolie tot 190 graden. Maak het tempurabeslag: meng bloem, maizena en zout. Klop het ei los met het water en de oregano en roer door de bloem. Haal de plakjes aardappel door het beslag en frituur ze goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met de olijfmayonaise.

Reacties op Aardappeltempura met olijfmayonaise

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: