Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Aubergine sandwich met tomatenpesto


  • Ingredienten:
1 middelgrote aubergine,zout,peper,1 groene paprika,1 bosje rucola,1 dl olijfolie,naturel aardappelchips.

VOOR DE TOMATENPESTO;
2 tomaten,100 gram gedroogde tomaten op olie,1 knoflookteentje,25 gram geraspte oude goudse of parmezaanse kaas.
  • Beschrijving:
Snijd uit het midden van de aubergine schuine,1 cm dikke plakken.Bestrooi de plakken met zout en laat ze 30 minuten in een vergiet liggen om hun vocht af te staan.Spoel ze af en dep ze droog met keukenpapier.Snijd intussen de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.Was de rucola en laat hem uitlekken.Snijd voor de pesto de tomaten in vieren,verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees samen met de gedroogde tomaten in stukjes.Pureer de tomaten met een paar eetlepels tomatenolie,knoflook,pijnboompitten en kaas in een keukenmachine of met de staafmixer en breng de pesto op smaak met zout en peper.Verhit een flinke laag olijfolie in een koekepan en bak de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze licht met zout.Bak de stukken paprika in enkele minuten zaht in de olie.Maak 2 stapeltjes van om en om aubergine en paprika met daartussen telkens een schepje pesto.Schep bovenop nog wat pesto en leg de sandwiches in een ondiepe ovenschaal.Verwarm de oven voor op 180C en laat de sandwiches in ongeveer 15 minuten door en door warm worden.Schrik de rucola op 4 bordjes,zet de sandwiches erop en garneer met chips.

Reacties op Aubergine sandwich met tomatenpesto

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: