Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Couscousgambas met chilimayodip


  • Ingredienten:
snelkook couscousm, 12 grote gamba's, frituurolie, bloem, 2 eieren, frituurolie,
mayonaise, chilisaus en gezeefde tomaten
  • Beschrijving:
1.75 liter water aan de kook giet over 125 gram snelkookcouscous en laat 5 min wellen. Pel 12 grote rauwe gamba?s en laat de staart eraan zitten. Maak de couscous met een vork los en roer er 2 eetlepels zeer fijn gesneden koriander door. Laat de couscous uitgespreid even drogen. Verhit frituurolie op 170 graden of verhit een laag van 2-3 centimeter olie in een diepe koekenpan. Wentel de gamba?s door de bloem en klop het overtollige eraf. Haal ze door twee losgeklopte eieren en paneer ze in de couscous. Frituur de gamba?s (een paar tegelijk) in enkele minuten krokant en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze in kleine glazen met de dipsaus apart.

Voor de dipsaus:
Meng 3 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel chilisaus en 3 eetlepels gezeefde tomaten. (uit blik)

Reacties op Couscousgambas met chilimayodip

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: