Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bruschetta met levertjes


  • Ingredienten:
1 groot ciabattabrood, afgebakken
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
4 takken tijm, blaadjes geritst en fijngesneden
1 dl olijfolie, extra vierge
200 g kippenlevertjes
0,5 ltr melk
2 eetl. bloem
roomboter om te bakken
3 appels (Cox d?Orange of Elstar)
sap en rasp van 1 citroen
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
1,5 dl appelsap
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 175?C.
Snijd de ciabatta in lange schuine sneetjes van halve centimeter dik.
Meng de knoflook en tijm door de olijfolie en bestrijk de sneetjes brood hiermee. Leg de sneetjes op een bakplaat en bak ze in circa 5 minuten goudbruin.
Snijd de geschilde appels in stukjes van 1 cm, doe ze in een pan met appelsap, kaneelstokje, kruidnagel, citroenrasp en sap en kook in circa 15 minuten tot compote. Laat afkoelen.
Leg intussen de kippenlevertjes 15 minuten in de melk, spoel ze daarna af met lauw water, laat uitlekken en dep ze goed droog met keukenpapier. Verwijder eventuele witte vaatjes en halveer de grote kippenlevers.Wentel de levertjes door de bloem.
Verhit een anti-aanbakpan met boter en bak de levertjes per kleine hoeveelheden 3-4 minuten op middelhoog vuur tot ze aan de buitenkant knapperig zijn en van binnen nog zacht.
Leg de levertjes op de bruschetta en schep op elk levertjes een klein lepeltje appelcompote

Reacties op Bruschetta met levertjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: