Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Focaccia met gedroogde tomaten olijven en rozemar


  • Ingredienten:
20 gram verse gisthalve tl honing375 gram bloem1 tl zout2 el olijfolieVOOR DE VULLING:4 el pesto5 gedroogde tomaten, fijngesneden75 gram zwarte olijven, grof gesneden1-2 tl rozemarijnblaadjes, fijngesnedenVOOR DE GARNERING:1-2 el olijfoliegrof zeezoutextra rozemarijn
  • Beschrijving:
Schenk ca. 5 el lauwwarm water in een kommetje, voeg gist en honing toe en los de gist al roerend op. Meng de bloem en het zout in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk hier het gistmengsel, anderhalve el olie en nog 125-150 cc lauwwarm water in. Kneed het mengsel met de hand of met de kneedhaken van de mixer tot een samenhangend deeg. Neem het deeg uit de kom en kneed het nog 10-15 minuten stevig door op een met bloem bestoven werkblad. Duw het deeg steeds met de handpalm van voren naar achteren. Vorm het deeg tot een bal, bestrijk de bal met okie en leg deze in een kom. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen. Meng de pesto met de tomaat, olijven en rozemarijn. Verwarm de oven voor op 225 graden. Kneed het deeg nogmaals goed door en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lange lap van ca. halve- 1 cm dik. Strijk de vulling over het brood en klap het brood dubbel. Snij met een mes enkele openingen in het brood en leg het op de bakplaat. Bstrijk het brood dun met olijfolie en strooi er wat grof zeezout en extra rozemarijn over. Bak het brood in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Serveer het brood warm.

Reacties op Focaccia met gedroogde tomaten olijven en rozemar

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: