Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gevulde pasteitjes


  • Ingredienten:
1 el olie
1/4 kleine ui geschild en gesnipperd
1 kleine stengel selderij schoongemaakt en fijngehakt
1 el rode paprika fijngehakt
1 kleine wortel schoongemaakt en geraspt
2 tl milde kerriepoeder
100 gr gekookte aardappelen
25 gr bonen
4 vellen filodeeg
50 gr gesmolten boter
  • Beschrijving:
verwarm de oven voor op 190 grverhit de olie in een koekepan
bak hier in de ui en de selderij tot dat ze zacht zijn
voeg de paprika en de wortel toe
bak het 2 min
voeg de kerriepoeder toe en bk dit 3min onder voortdurend roeren
haal de pan van het vuur
snijd de aardappelen in blokjes en roer ze samen met de bonen door de groenten in de pan
snijd de filodeeg op maat (een plak moet 18 cm bij 7 1/2 cm zijn )
strijk wat gesmolten boter over een plak deeg en leg hierop een tweede plak
(verpak het deeg dat je niet gebruikt in folie zodat het niet uit droogt of bros word)
schep een el vulling in het midden onder aan de plak deeg.
strijk wat gesmolten boter lags de randen
vouw het deeg overlangs in een driehoek
vouw de rest van de plak nu helemaal op maar zorg er voor dat je de driehoekvorm behoud
en de vulling steeds van je afduwt
vul en vouw de andere plakken op dezelfde manier
strijk voor je het laatste stukje deeg op vouwt wat boter langs de rand zodat de rand goed vast zit
leg de pasteitjes op een ingevette bakplaat
bestrijk ze met wat gesmolten boter en
bak ze in 15 min tot ze knapperig zijn

Reacties op Gevulde pasteitjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: