Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Makreelcurry met rijst in bananeblad


  • Ingredienten:
200 gr. snelkookrijst, 1 grote gestoomde makreel, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 grote groene spaanse peper, 4 kemirinoten, 1 serehspriet, 1/2 theel. trassi, 2 theel. gezuiverde tamarinde, 1 theel. koriander, 1/2 theel. geelwortelpoeder, 2 eetl. olie, 2 blaadjes djeroek poeroet, zout, 1 dl. dikke kokosmelk (blikje), 4 bananeb bladeren van 35 bij 25 cm.
  • Beschrijving:
De rijst gaar koken. De makreel van graten ontdoen en in stukken snijden. De gesnipperde ui, knoflook, ontpitte Spaanse peper, gehakte kemirinoten, in stukken gesneden sereh, trassi, tamarinde, koriander en geelwortelpoeder in een ffodprocessor of blender tot een homogene massa pureren. De ui-kruidenmengsel in de olie zachtjes fruiten. De stukken makreel erop leggen en nog even zacht bakken. De djeroek poeroet, kokosmelk en zout naar smaak toevoegen en de viscurry nog 10 min. op heel laag vuur laten pruttelen. Steeds twee naast elkaar liggende hoekpunten van een bananenblad naar elkaar toe vouwen en met een cocktailprikker vastzetten, zodat kleine bootjes ontstaan.Hierin de viscurry serveren.

Reacties op Makreelcurry met rijst in bananeblad

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: