Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Rucolasalade met pecorino


  • Ingredienten:
125 gram rucola-sla

een grote frisse zurige appel, bij voorkeur 'Granny Smith'

250 gram picorino (Italiaanse schapenkaas) of hard geitenkaasje

250 gram spekreepjes

6 eetlepels honing

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepel appelciderazijn
  • Beschrijving:
De spekreepjes uitbakken
- De geitenkaas in een bakje verkruimelen
- De appel wassen, schillen in vieren delen en het klokhuis verwijderen.
- Snij vervolgens met en kaasschaaf dunne plakjes van de appel.
- **voor de dressing:**
- Maak de dressing van een eetlepel appelciderazijn, drie eetlepels olijfolie en en zes eetlepels honing . Het geheel goed door elkaar roeren. - Eerst proeven de dressing moet een fris zoetje hebben.Verdeel de rucola-sla over 4 borden met in het midden een bolvorm. Verdeel de appel-schijfjes in de sla en zet de schijfjes rechtop in de sla.
- Strooi eerst de kaas over de salade en sprenkel vervolgens de dressing er overheen.
- Heerlijk als zomerse lunch met panini of een stukje stokbrood

Reacties op Rucolasalade met pecorino

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: