Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gevuld brood met makreel


  • Ingredienten:
1 courgette, 7 el olijfolie, 2 tl gedroogde ProvenCaalse kruiden, zout, peper, 1 wit casinobrood-ongesneden, 150 gr pesto, 150 gr gebraden varkensfricandeau-in plakjes, 1 rode paprika in repen, 150 gr mozzerella in plakjes, 3 el basilicumblaadjes, 1 gele paprika in repen, 50 gr rucola, 2 el (balsamico)azijn, 6 in olie gemarineerde zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
  • Beschrijving:
Snij de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Besprenkel de plakken met 3 el olijfolie en de Provencaalse kruiden. Bak de plakken in ca. 4 minuten op hoog vuur in een koekenpan aan beide zijden lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi met zout en peper. Snij in de lengte de bovenkant van het casinobrood. Leg het brooddeksel apart. Hol de binnenkant van het brood uit door met een scherp mes langs de rand van het brood te snijden. Hou minimaal 1 cm als buitenrand over. Verwijder het broodkruim.Bestrijk de binnenkant van het brooddeksel met 1-2 el pesto, bestrijk de binnenkant van het brood met de rest van de pesto. Leg in laagjes de helft van de courgetteplakken, de helft van de varkensfricandeau, de rode paprikareepjes, mozzerellaplakjes, basilicumblaadjes, gele paprikareepjes en rucolasla in het brood. Besprenkel dit met 4 el olijfolie en 2 el zijn. Leg hier vervolgens de tweede helft van de varkensfricandeau, de zongedroogde tomaatjes en de rest van de courgetteplakken op. De vulling niet over de rand van het brood laten komen. Snij het brooddeksel op maat, zodat hij de hele vulling bedekt, maar tussen de buitenranden van het brood valt. Druk het deksel op het brood. Wikkel het gevulde brood stevig in aluminiumfolie en zet minimaal 12 uur koel weg. Snij het brood vlak voor het serveren in dikke plakken.

Reacties op Gevuld brood met makreel

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: