Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Hamcroissants


  • Ingredienten:
Voor het deeg :
250 gram bloem -
1/2 zakje backin - mespunt zout -
1 ei -
250 gram koude boter -
250 gram magere kwark, uitgelekt -

Voor de vulling :
150 gram gekookte ham -
2 hardgekookte eieren -
3 augurkjes -
halve paprika -
1 eetlepel mosterd -
zout en peper naar smaak -
1 eetlepel fijngehakte peterselie -
1 eetlepel zure room -

Voor het bestrijken :
2 eetlepels melk
  • Beschrijving:
Zeef de bloem met de Backin boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier het zout en het ei in en meng dit met een beetje bloem snel tot een dikke brij. Leg hierop de in stukken gesneden boter en de kwark. Dek het geheel af met een beetje bloem en kneed de ingredienten vanuit het midden snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten op een koele plaats. Kneed het deeg opnieuw en laat het daarna weer 30 minuten rusten.

Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een dikte van 2 mm uit. Snijd er cirkels uit ter grootte van een springvormbodem (26 cm doorsnede). Snijd elke cirkel vier keer door, zodat er 8 punten ontstaan.
Verwarm de oven voor op 180 gradenSnijd voor de vulling de ham, de eieren, augurken en paprika klein en roer de mosterd, zout en peper naar smaak, de peterselie en de zure room er door.

Bestrijk de deegpunten vanaf de brede kant tot het midden met melk. Leg op de breedste kant een beetje vulling en rol het deeg vanaf deze kant op tot een croissant. Bestrijk de hamcroissants met melk en leg ze op een met koud water omgespoelde bakplaat. Bak de croissants in het midden van de voorverwarmde oven 25 minuten.

Reacties op Hamcroissants

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: