Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Eieren benedict


  • Ingredienten:
5 liter water
- een eetlepel bloem
- een scheut azijn
- een weinig zout
- een flinke scheut room
- peper en zout
- nootmuskaat
- 8 eieren (zeer vers)
- witte azijn
- 200 gram bacon
- toast - 200 g boter
- 2 eierdooiers
- het sap van een halve citroen
- cayennepeper
  • Beschrijving:
Zet een pan met ruim water op het vuur en wacht tot het water kookt. Meng in een kommetje een eetlepel bloem, een scheut azijn en wat zout. Roer deze mengeling door het kokende water en breng terug aan de kook.


Hollandaise saus :
De boter smelten in een klein potje, laten rust en de melkresten wegscheppen. Twee eierdooiers met het sap van een halve citroen en twee eetlepels warm water op een klein vuurtje of in een warmwaterbad opkloppen tot vast schuim. Door deze warme sabayon voorzichtig, beetje bij beetje, de geklaarde boter roeren, tot men een gladde, luchtige saus bekomt. Kruiden met een mespuntje zout en cayennepeper.De eieren pocheren :
Breng een grote hoeveelheid water aan de kook. Per liter water voegt men 1 dl witte azijn toe. In een tweede kookpot brengt men lichtjes gezouten water aan de kook. De hele eieren worden eerst gebroken in afzonderlijke potjes. Laat de eieren uit hun potjes voorzichtig in het kokend azijnwater glijden. Het vuur laag draaien zodat het water nog nauwelijks rimpelend kookt. De eieren 3 minuten pocheren. Het eiwit stolt rond de dooier. Schep de eieren met een schuimspaan voorzichtig uit het water en hevel ze over naar de kookpot met het gezouten water: dit om de azijnsmaak uit de eieren te laten wegtrekken. Haal de eieren na 1 minuut uit het water en laat ze uitdruipen op een propere doek. Snijd alle onregelmatigheden weg. Bak de bacon knapperig en goudbruin. Serveer Eieren Benedict op warme toast, overgoten met de saus.

Reacties op Eieren benedict

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: