Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Champignonkroketten


  • Ingredienten:
250 gram champignons -
1/8 citroen, een partje -
2 eetlepels water -
50 gram boter -
60 gram bloem -
25 gram gesnipperde uien -
2 1/2 dl. melk -
1/2 dl. champignonvocht -
2 eetlepels room -
1 eetlepel fijngehakte peterselie -
gemalen foelie -
geraspte nootmuskaat -
gemalen witte peper -
zout -
2 eieren losgeklopt -
paneermeel
  • Beschrijving:
Kook de champignons gaar met een paar eetlepels water en het sap van een partje citroen. Na afkoeling de champignons fijnhakken.

Laat de boter in een pannetje uitbruisen en fruit daar fijngesnipperde uitjes in. Als deze gaan kleuren, de bloem erbij scheppen en gaar roeren op een getemperd vuur.

Na afkoeling de hete melk en het champignonvocht erbij doen en het geheel glad roeren op het vuur en aan de kook brengen. Roer daar de fijngehakte champignons door en fijngehakte peterselie. Breng de ragot op smaak met foelie, peper, nootmuskaat en zout.

Roer tenslotte de room door de ragot en stort die in een schaal. Dek de ragot af met keukenfolie en laat hem goed afkoelen en opstijven. Verdeel de koude ragot met een portioneerschep of lepel tot 10 porties.

Rol daar de kroketten van en haal ze door de paneermeel. Haal ze door losgeklopt ei en paneer ze voor de tweede maal. Bak ze vlak voor het opdienen in de hete frituur of in slaolie.

Reacties op Champignonkroketten

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: