Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Focaccia met olijven


  • Ingredienten:
1 zakje fijnkorrelig gedroogd gist, 250 g witte bloem + beetje voor kneden, 1/2 tl grof zeezout, 2 el olijfolie extra vergine

Beleg: Schil van 1 sinaasappel geraspt, sap van 1 sinaasappel, 4 el olijfolie extra vergine, 2 knoflooktenen uit de knijper, 1 el verse rozemarijn blaadjes grof gehakt, 1/2 tl grof gekneusde zwarte peper, 1 tl zeezout en 150 g zwarte olijven.
  • Beschrijving:
Doe gist, bloem en zeezout in de keukenmachine. Meng de ingredienten. Meng de olie met 1,8 dl lauw water en doe dit bij meelmengsel terwijl de machine draait. Paar keer achter elkaar kort draaien, totdat het deeg een zachte massa is (geen bal). Deeg moet kleverig en zacht zijn.

Schep de deeg uit de machine en voeg een beetje bloem toe (ongeveer 4 el). Kneedt het. Leg de deegbal in met olie ingevette schaal in een plastic zak en laat het ongeveer 50 minuten op een warme plaats staan. Het deeg moet ongeveer 2x zo groot zijn.Rek het deeg uit en vorm een rechthoek van 32x22cm. Leg die op een olie ingevette bakplaat Maak met de vingertoppen kuiltjes in de deeg voor het beleg.

Meng sinaasappelschil en sap in een schaal met de olie, knoflook, peper, rozemarijn en de helft van de zout. Giet het mengsel over het deeg. Leg de olijven erop en druk ze goed in de kuiltjes. Laat de deeg 30 min. rusten.

Verwarm de oven op 200 graden celcius. Bak de focaccio in ongeveer 25-30 minuten. Strooi dan de rest van het zout erover.

Reacties op Focaccia met olijven

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: