Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gehaktballen met witte wijn citroen en laurier


  • Ingredienten:
250 g kalfs- of varkensgehakt of een mengsel van een deel varkens- op twee delen kalfsgehakt
50 g geraspte pecorino
50 g gedroogd broodkruim
4 eetlepels vesre peterselie, gehakt
geraspte schil en sap van 1/2 citroen
zout
1 midelgroot ei
25 g bloem
4 laurierblaadjes, in stukjes gescheurd
olijfolie
1 glas witte wijn
heet water
plakjes citroen en laurierblaadjes ter garnering
  • Beschrijving:
1. Meng gehakt, geraspte kaas, broodkruim, peterselie, citroenschil en zout in een kom met het ei.

2. Vorm het vleesmengsel tot kleine, iets afgeplatte ballen ter grootte van een pruim. Rol de ballen door de bloem zodat ze aan alle kanten met een dun laagje bedekt zijn.

3. Verhit een dun laagje olie in een pan die zo groot is dat alle ballen er gemakkelijk in kunnen. Bak de gehaktballen op een matig vuur in ongeveer 10 minuten aan alle kanten mooi bruin. Schud ze zo nu en dan om te voorkomen dat ze aan de pan of aan elkaar plakken.

4. Giet er de wijn bij, zet het vuur wat hoger en schud de pan, zodat de wijn zich gelijkmatig verdeelt. Geef de alcohol een paar minuten de tijd om te verdampen. Giet er nu net zoveel heet water bij dat de ballen net onder staan. Doe er laurierblaadjes bij.

5. Laat sudderen op een laag tot matig vuur tot de saus goed is ingekookt en stroopachtig begint te worden.

6. Voeg het citroensap toe en laat de gehaktballen nog een paar minuten sudderen.

7. Schep de ballen met een schuimspaan uit de saus en leg ze in een dienschaal - lepel er desgewenst wat van het kleverige vocht uit de pan over en versier ze met laurierblaadjes en papierdunne plakjes citroen.

Reacties op Gehaktballen met witte wijn citroen en laurier

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: