Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bladerdeegpastei gevuld met feta


  • Ingredienten:
200 g feta, verkruimeld
150 g magere kwark
1 scharrelei (M)
2 el (hot) ketchup
1 blikje asperges, uitgelekt en in stukjes
25 g pijnboompitten
4 el fijngesneden basilicum
versgemalen peper, zout
6 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
bloem om uit te rollen
1 scharreleierdooier (M), losgeklopt
1 zakje baby leaves (C1000 Vers)
125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
paprikapoeder
  • Beschrijving:
Roer de feta met de kwark, het hele ei, de ketchup, de asperges, de pijnboompitten, de basilicum en peper en zout naar smaak door elkaar. Rol 5 plakjes deeg op elkaar uit tot een lap van 25 x 40 cm. Verdeel de vulling erover, vouw het bladerdeeg dicht en plak de randen vast met water. Leg hem met de naden naar beneden op een met bakpapier bekleed bakblik.
Steek met een koeksteker sterretjes uit de rest van het bladerdeeg. Plak ze met water op de pastei. Prik de pastei op verschillende plaatsen in met een cocktail-prikker. Bak de met eierdooier bestreken pastei in een voorverwarmde oven (200?C) in ? 25 min. goudbruin.
Serveer lauwwarm. Verdeel de bavy leaves en de tomaatjes er omheen. Bestuif hem vlak voor het serveren met paprikapoeder.

Reacties op Bladerdeegpastei gevuld met feta

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: