Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Braziliaans roerei


  • Ingredienten:
DE SAUS:
-25 g boter
-1/4 ui
-1/4 teentje knoflook
-20 g bloem
-2 el tomatenpuree
-1/4 liter hete rundsbouillon (tabletje)
-100 g dik gesneden gekookte ham
-2 cl sherry en 2 el room
-drupje worcestersaus
-paprikapoeder
-4 bladerdeegpasteitjes
VOOR HET ROEREI:
-1 rode paprika (in fijne stukjes)
-40 g boter
-8 eieren
-6 el melk
-zout en vers gemalen zwarte peper
-paprikapoeder
GARNERING:
-4 partjes citroen en toefjes peterselie
  • Beschrijving:
VOOR DE SAUS:
-laat de boter uitsmelten in een pan
-rasp de ui boven de pan en laat enkele minuten mee sudderen
-knoflook uit de pers erbij doen en even laten sudderen
-de bloem in de pan doen en enkele minuten mee laten warmen
-roer de tomatenpuree door de bouillon en met grote scheuten bij de roux doen
-blijf roeren tot de saus glad gebonden is
-hou de saus zacht tegen de kook aan
-voeg de in stukjes gesneden ham toe
-roer de sherry en de room erdoor
-afmaken met wat worcestersaus en paprikapoeder naar smaak
-hou ze warm maar niet meer laten koken-intussen de pasteitjes op het bakblik zetten en in de hete oven schuiven voor 10 min
-voor het roerei de boter verhitten in de pan
-fruit de stukjes paprika erin
-breek de eieren in een kom en voeg zout, peper en paprikapoeder erdoor en meng goed
-verdunnen met melk
-de massa in de pan doen en al roerend verwarmen tot het ei stolt
-van het vuur nemen als de eimassa glimmend is
-vul de pasteitjes eerst met roerei en overgiet met de saus
-garneer met citroen en peterselie

Reacties op Braziliaans roerei

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: