Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Asperges in een ragout met flensjes


  • Ingredienten:
2 kg witte asperges,50 gr boter,40 gr bloem,4 eetl.gehakte kervel,150 gr zure room,2 eidooiers,suiker,nootmuskaat,p+z.Voor de flensjes:150 gr bloem,1/4 l. melk,4 eieren,250 gr gekookte ham(fijn gesneden),40 gr boter.
  • Beschrijving:
Maak een glad beslag met de bloem,de melk,de eieren en een snufje zout en laat het 30 min. rusten.Schil de asperges.Snij de zachte punten eraf en snij de stengels in stukken van ongeveer 5 cm.Kook alles 10a12 min. in water met 10 gr boter en wat zout.Giet ze af.Bewaar 3/4 l van het kookvocht en laat het wat afkoelen.Maak een blonde roux met de rest van de boter en de bloem en leng aan met het kookvocht.Roer goed glad en laat de saus gedurende 5 min. zachtjes koken,terwijl u blijft roeren.Snij de ham in reepjes.Klop het flensjesbeslag goed door en voeg er de ham aan toe.Bak de flensjes in hete boter.Vouw ze dubbel en hou ze warm onder aluminiumfolie.Voeg de asperges en de kervel bij de saus.Laat 1 min. doorkoken.Klop de eieren los met de zure room.Neem de ragout van het vuur en roer er het eierroommengsel door.Schep goed om.Breng op smaak met nootmuskaat en peper en serveer goed heet bij de warme flensjes.

Reacties op Asperges in een ragout met flensjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: