Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Hartige taart met pastinaak en ansjovis


  • Ingredienten:
250 gr. pastinaak50 gr. sjalot of ui2 eieren4 eetl. gemalen gruyere100
gr. volle kwark100 gr. gerijpte geitenkaas1 eetl. olijfolieolijven naar smaak
1 blikje ansjovispeper(roomboter)bladerdeeg, diepvries
  • Beschrijving:
Het bladerdeeg laten ontdooien en in de bakvorm leggen.Pel en snipper de sjalot en snijd
de pastinaak in kleine blokjes van ongeveer 1/2 centimeter.Verwarm de olijfolie en fruit
de sjalot zachtjes glazig.Voeg de pastinaak, een beetje water en wat tijm toe en laat de
groente beetgaar stoven.Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden.Roer intussen de eieren los met de kwark en twee eetlepels gruyere.Verbrokkel de geiten
kaas boven dit mengsel en roer nogmaals goed door.Laat de gare pastinaak wat afkoelen en
roer het door het eimengsel.Doe er de gesneden olijven bij en breng op smaak met peper.
Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.Snijd de ansjovis in kleinere stukjes en
verdeel over de vulling.Strooi de overgebleven gruyere over de vulling en plaats de
taart onmiddellijk in de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.

Reacties op Hartige taart met pastinaak en ansjovis

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: